Vállalkozói tanácsadás

 

 

 

 

 

 

Sajtóközlemény

 

A vállalkozói generációváltás programjában elindult a vállalkozói tanácsadás három megyeszékhelyen

 

2020/08/18

 

 

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedő és Vendéglátó Vállalkozások Érdekképviseleti Szervezete és a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége márciusban megindította a GINOP-5.3.5-18-2018-00012 kódszámú „Vállalkozói generációváltás munkaerőpiaci megoldása az Észak-Magyarországi régióban” című Európai Uniós forrásból finanszírozott projektjét a Széchenyi 2020 program keretében. A program megvalósítása során augusztus hónapban az Észak-Magyarországi régió három megyeszékhelyén megindult a vállalkozói tanácsadás a program célja szerint.

A konzorciumi partnerek folyamatos tájékoztatást adnak a program helyzetéről és céljairól, különös tekintettel arra, hogy a járványhelyzet korlátozásai miatt a személyes részvétellel biztosított programelemek megvalósítása nehézkessé válhat. Ennek ellenére sikeresen megtörtént a vállalkozói kérdőíves felmérés lefolytatása, a projekt során kialakításra került a program önálló honlapja, és augusztus hónapban, az eredeti terveknek megfelelően elindult a személyes vállalkozói tanácsadás. A konzorciumi partnerek a vállalkozói tanácsadást úgy vállalták, hogy az Észak-Magyarországi régióban mindhárom megyében a megyeszékhelyen működő helyi KISOSZ szervezetek bevonásával biztosítják a szolgáltatást, és ennek részeként az ügyfélfogadást a területi vállalkozások számára. A konzorciumi partnerek által biztosított vállalkozói tanácsadás a vállalkozók részére ingyenes, és tekintettel arra, hogy a vállalkozás generációváltási problémái a tulajdonos személyes döntéseit és az ebben való tanácsadást érintik, illetve az áta

 

dásra kerülő vállalkozások esetében üzleti titoknak minősülő adatokat és helyzetelemzéseket tartalmaznak, így a tanácsadás anonim, azaz semmilyen nyilvános formában a tanácsadást igénybe vevő vállalkozások adatai nem jelennek meg. Ez segíti azt a bizalmi légkört, amely alkalmazásával az érdekképviseletekhez forduló vállalkozások aggály nélkül egyeztethetnek és kérhetnek segítséget személyes szándékaikkal és a vállalkozásaikkal kapcsolatban.

 

A konzorciumi partnerek által megindított tanácsadási tevékenység helyszíne, az ügyfélfogadási időpontok és a tanácsadók a következők:

  • Borsod-Abaúj-Zemplén megye – Bukhár Beatrix

3526 Miskolc, Szenpéteri kapu 80. I/9. hétköznaponként 12:00-16:00

  • Heves megye – Vinczéné Adamik Veronika

3300 Eger, Bükk sétány 7. I/8. hétköznaponként 12:00-16:00

  • Nógrád megye – Zöld Imréné

3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. hétköznaponként 12:00-16:00

Mindhárom helyszínen a tanácsadók a helyi érdekképviselet szakértőiként és vezetőiként hosszú évek óta segítik a KISOSZ tagságot alkotó és nem tag vállalkozásokat is, a generációváltásra vonatkozó programmal kapcsolatban részletes felkészítést, tájékoztatást kaptak, a tanácsadói tevékenység sikeres lefolytatásához ismerik a kormány KKV stratégiáját és az ehhez kapcsolódó jogszabályi feltételeket.

 

A programmal kapcsolatban további információ kérhető a projektmenedzsertől: Veresné Bodnár Emesétől 06-20/3712009, borsod.kisosz@t-online.hu.

Vissza